En: Peyman Jafari & Carolien Roelants over Iran-VS, Tim van Hattum over Nederland in 2120

Burgemeester Johan Remkes

De gemeente Den Haag stond tijdens de jaarwisseling niet alleen in de spotlight omdat het nationale afsteekmoment aan de Hofvijver was, er waren ook al de hele maand ongeregeldheden, omdat de vreugdevuren niet doorgingen. In de nieuwjaarsnacht rukte de brandweer ruim 600 keer uit en werd het hulpverleners moeilijk gemaakt hun werk te doen.

Iran-VS

Er dreigt een escalatie van de gespannen verhouding tussen de VS en Iran sinds vrijdag. Met het doden van de vooraanstaande Iraanse militaire leider Suleimani lijken de VS op ramkoers, en kan een reactie van Iran niet uitblijven. Is dit het begin van een gevaarlijk nieuw hoofdstuk van directe oorlog en confrontatie tussen de grootmachten in het Midden-Oosten? In Buitenhof historicus Peyman Jafari, gespecialiseerd in de geschiedenis van de internationale betrekkingen en Iran, en Carolien Roelants, die de regio al jaren van dichtbij volgt voor het NRC

Nederland in 2120

Een stijgende zeespiegel, hete en droge zomers en extreem zware regenbuien: door klimaatverandering staat ons land de komende jaren voor grote uitdagingen. Doemscenario’s, waarin Nederland voor de helft onder water staat, hoeven, als het aan een groep Wageningse wetenschappers ligt, geen werkelijkheid te worden. Hoe ziet ons land er dan uit over honderd jaar in 2120? Een gesprek met Tim van Hattum, programmaleider klimaat van Wageningen University & Research.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte