En: emeritus hoogleraar epidemiologie Roel Coutinho over het Coronavirus, politicoloog Ivan Krastev over Oost-Europa, De nieuwsfoto met Ilvy Njiokiktjien

Krimpende bouwsector

Maxime Verhagen

Er is een enorm woningtekort maar de bouwsector krimpt de komende jaren. Hoe kan dat? Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, is te gast om te praten over de nasleep van de stikstofcrisis, PFAS, en de vraag of de bouwsector in staat is om de komende jaren genoeg betaalbare woningen te bouwen.

hoogleraar epidemiologie over het Coronavirus

Roel Coutinho

Het Coronavirus verspreidt zich verder en steeds vaker wordt er gesproken van een 'pandemie'. Met welke scenario's moeten we rekening houden? Wat kunnen we leren van de reactie op eerdere epidemieën? In Buitenhof emeritus-hoogleraar epidemiologie en oud-directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding Roel Coutinho, die het boek ‘Epidemieën en pandemieën’ schreef.

De Nieuwsfoto

Ilvy Njiokiktjien

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door fotograaf Ilvy Njiokiktjien.

Fotograaf:  Liu Xingzhe
Bron: EPA
"A couple kiss each other with their masks off while waiting for a train at People's Square station in Shanghai, China, 24 February 2020"

Oost-Europa: kind van de rekening

Ivan Krastev

Na de val van de muur in 1989 zouden Oost-Europese landen de Westerse democratische waarden als vrijheid en tolerantie overnemen. Tenminste dat was lang het idee. Met de opkomst van het populisme en anti-liberalisme in zowel Oost- als West-Europa is het de vraag wat er in de periode tussen 1989 en nu gebeurd is. In Buitenhof een gesprek met de internationaal gerenommeerde politicoloog Ivan Krastev.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte