Ayaan Hirshi Ali, Russel Shorto & Arnon Grunberg, Pete Hoekstra, Milton C. Williams.

Buitenhof staat zondag geheel in het teken van de nu al historische Amerikaanse presidentsverkiezingen. Speciaal voor deze gelegenheid zendt Buitenhof uit vanuit New York waar Twan Huys in gesprek gaat met gasten uit de Amerikaanse politiek en media.

Ayaan Hirsi Ali, publicist onderzoeker

Ayaan Hirsi Ali (1969) was tussen 2003 en 2006 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, vertrok 14 jaar geleden naar de VS en is nu onderzoeker bij het Hoover Instituut. Hoe kijkt zij naar de presidentsverkiezingen?

Russel Shorto, schrijver & Arnon Grunberg, schrijver

De Nederlandse schrijver Arnon Grunberg (1971) brengt het grootste deel van zijn tijd door in New York, waar hij al meer dan twintig jaar werkt en woont. 
Russell Shorto (1959) is een Amerikaanse schrijver en historicus. Hij woonde en werkte in Nederland van 2007 tot 2013 als directeur van het John Adams Institute. Zowel Grunberg als Shorto kennen de Verenigde Staten en Nederland als hun broekzak.

Pete Hoekstra, ambassadeur VS in Nederland

Pete Hoekstra (1953) is de Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Hij is lid van de Republikeinse partij. Hoekstra is geboren in Nederland, maar emigreerde op zijn derde naar de Verenigde Staten. Tijdens de verkiezingscampagne van 2016 ontpopte hij zich als een fervente aanhanger van Donald Trump. 

Milton C. Williams, priester

Milton C. Williams is een zwarte, homoseksuele priester. Tijdens de aanslagen van 11 september 2001 was Williams priester in de Trinity Church midden in Manhattan. New Yorkers zochten hier hun toevlucht tegen de enorme puinwolken na de instorting van de Twin Towers van het World Trade Center. Tegenwoordig is Williams geestelijke in St. Francis Church in Greensboro North Carolina.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte