En: Financial Times-commentator Martin Wolf, hoofdeconoom ABN AMRO Sandra Phlippen, partijvoorzitter DENK Selçuk Öztürk

Rechters te veel op de stoel van de politiek?

Thom de Graaf, vicepresident Raad van State

Rechters liggen onder vuur, ze zouden te veel op de stoel van de politiek zitten.  Na politieke gevoelige uitspraken van de rechter over stikstof- en klimaatbeleid, volgde een golf van kritiek, aangevoerd door Forum voor Democratieleider Thierry Baudet. Volgens hem is er zelfs sprake van een ‘sluipende machtsovername’ door rechters. Een gesprek met de vicepresident van de Raad van State, Thom de Graaf.

De staat van de wereldeconomie

Martin Wolf, Financial Times-commentator

De meest invloedrijke financiële journalist ter wereld, Martin Wolf, spreekt met wereldleiders en belt rechtstreeks met de bazen van de centrale banken. Excellent geïnformeerd maar fel onafhankelijk. Hij schrijft wekelijks een toonaangevende column in de Financial Times. Een gesprek over de enorme economische crisis die op ons afstormt en over zijn moeder, geboren in Amsterdam en gevlucht voor de nazi’s vanuit IJmuiden.

Economische gevolgen voor bedrijven

Sandra Phlippen, hoofdeconoom ABN AMRO

Geblinddoekt maakte het kabinet miljarden euro’s aan steun over voor bedrijven. Bijna 2 miljoen mensen krijgen hun salaris doorbetaald door de staat. Maar nu de crisis aanhoudt en de toerisme, de horeca en de evenementenbranche blijvend lijken te veranderen dringt de vraag zich op: hoe lang kan het kabinet met deze onvoorwaardelijke steun doorgaan? Een gesprek met hoofdeconoom van ABN AMRO en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, Sandra Phlippen.

Crisis bij DENK

Selçuk Öztürk, partijvoorzitter DENK

Zes jaar geleden begonnen als ‘brothers in arms’, bloedsbroeders, met de politieke beweging DENK. Een beweging die zich ging inzetten voor ‘tolerantie, verdraagzaamheid, acceptatie en verbinding en tegen verrechtsing, verruwing en verharding.’ En nu zes jaar later vechten ze elkaar de tent uit. Tunahan Kuzu gaf zijn fractievooritterschap op omdat hij een affaire had met een medewerkster die daar niet blij van werd. Zijn opvolger Farid Azarkan werd deze week geroyeerd door partijgenoot Selçuk Öztürk, de partijvoorzitter en kamerlid van DENK. Kortom...crisis.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte