Mathieu Segers en Arnoud Boot over de eurozone, de nieuwsfoto met Hanneke Mantel

bestrijding coronavirus

Feike Sijbesma, speciaal gezant coronacrisis

Het is alweer vier weken geleden dat het openbare leven abrupt tot stilstand kwam. En volgens premier Rutte zit een terugkeer naar de samenleving die we achterlieten er voorlopig niet in. ‘We zullen met elkaar moeten zoeken naar het nieuwe normaal in de anderhalve meter samenleving,’ zei hij deze week. Maar hoe komen we daar? En wanneer? Een gesprek met de speciale gezant van het kabinet voor de coronacrisis Feike Sijbesma over: meer, veel meer testen, het inzetten van apps, de anderhalve meter economie hier en: de staat van de wereldeconomie.

De nieuwsfoto

Hanneke Mantel

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door Hanneke Mantel, Conservator de FENIX.
Fotograaf: Leah Millis, Bron: REUTERS
A seder meal to celebrate Passover is seen as Elynn Walter connects with her family using video chat so they can practice the Jewish tradition together, as the spread of coronavirus disease (COVID-19) continues, in Washington, U.S., April 8, 2020.

economische situatie eurozone

Mathieu Segers & Arnoud Boot

Een turbulente week was het in de Eurozone met als sleutelwoord solidariteit. Of: het ontbreken daarvan. Het zwaar door corona getroffen Italië stond lijnrecht tegenover Nederland. Bittere verwijten klonken aan het adres van Wopke Hoekstra. Met hulp van Frankrijk en Duitsland zijn ze de ministers van Financiën er toch uitgekomen: een noodpakket van 540 miljard euro. Is dat genoeg? En: hoe sterk is de greep van Italië op de Eurozone in crisistijd. Een analyse met hoogleraar financiële markten Arnoud Boot en hoogleraar Europese geschiedenis en integratie Mathieu Segers.

Buitenhof interviews over het coronavirus

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte