En: Arjan Vliegenthart & Ria Boere, de nieuwsfoto met Ilvy Njiokiktjien

Wopke Hoekstra, minister van Financiën

Aan de vooravond van Prinsjesdag is minister van Financiën Wopke Hoekstra te gast. Samen met minister Wouter Koolmees en Eric Wiebes is Wopke Hoekstra de architect van de economische steunpakketten in tijden van corona. De drie W’s worden ze in de wandelgangen wel genoemd. Rond de 50 miljard euro hebben ze inmiddels vrijgemaakt voor noodlijdende bedrijven en mensen die hun inkomen zagen verdampen. Een gesprek over onzekerheden in corona-tijd, de effectiviteit van steunfondsen, Europese solidariteit en het CDA. 

Minister van Financiën (CDA)
Geboren 1975

Loopbaan
- Eerste Kamerlid CDA
- Commissie Verkiezingsprogramma CDA 2017
- Partner McKinsey
- Shell Rotterdam, Berlijn en Hamburg

Arjan Vliegenthart, directeur NIBUD & Ria Boere, wethouder Financiën Krimpenerwaard

We gaan door een economisch diep dal, maar we komen er weer bovenop. Zegt Minister Hoekstra. Volgend jaar groeit de economie weer met 3,5% en de meeste mensen gaan er in koopkracht op vooruit. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met pensioenkortingen en horen we nu al dat de OZB-belasting in sommige gemeenten wel met 20% stijgt. Bij mij aan tafel Arjan Vliegenthart, de directeur van het Nibud, de organisatie die onderzoek doet naar hoe het gaat met onze  portemonnee en Ria Boere, al veertien jaar wethouder van Financien in Krimpenerwaard. Welkom.

Arjan Vliegenthart
Directeur Nibud
Geboren 1978

Loopbaan
- Wethouder Werk & Inkomen (SP) in Amsterdam
- Lid Eerste Kamer
- Directeur wetenschappelijk bureau SP
- Docent politicologie Vrije Universiteit

 

Ria Boere
Wethouder Financiën Krimpenerwaard (VVD)
Geboren 1956

Loopbaan
- Lijsttrekker VVD Krimpenerwaard
- Hoofdlaborante radiodiagnostiek

De nieuwsfoto

In deze rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door fotograaf Ilvy Njiokiktjien. Njokiktjien werd in 2013 benoemd tot de eerste Fotograaf des Vaderlands. In 2014 ontving ze als eerste vrouw de Zilveren Camera.

fotograaf: Petros Giannakouris/ AP | Associated Press
Migrants flee from the Moria refugee camp during a second fire, on the northeastern Aegean island of Lesbos, Greece, on Wednesday, Sept. 9, 2020. 

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte