met Minister Wopke Hoekstra, Arnoud Boot en Hans de Boer; Diederik Samsom over de Greendeal, een column van Guus Valk en De nieuwsfoto met Hanneke Mantel

Column

Guus Valk

Chef van de politieke redactie van NRC Handelsblad Guus Valk: 'Premier Rutte doet vooral een beroep op ieders gezond verstand. Dat werkt meestal prima, maar niet nu. Van de overheid hebben we één ding nodig: laat ons solidair zijn, maar help ons als we dat niet langer kunnen’

het coronavirus en de economische gevolgen.

Wopke Hoekstra

Aan tafel Minister van Financiën Wopke Hoekstra over de plannen van het kabinet.

het coronavirus en de economische gevolgen

Arnoud Boot & Hans de Boer

Een analyse van hoogleraar Financiële Markten Arnoud Boot en VNO/NCW voorzitter Hans de Boer.
Vanuit medisch perspectief is het beste zo hard mogelijk in te grijpen en corona-besmetting de kop in te drukken. Maar vanuit economisch perspectief heeft het grote gevolgen. Hoe hoog is de prijs die we betalen? De Europese Commissie voorspelt een recessie, is het tij nog te keren?

De nieuwsfoto

Hanneke Mantel

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door Hanneke Mantel, Conservator de FENIX.

Fotograaf: Adnan Abidi - Bron: REUTERS
A man arriving at an office building has his temperature measured by a private security guard using an infrared thermometer, following an outbreak of the coronavirus disease, in New Delhi, India, March 9, 2020.

Green Deal

Diederik Samsom over de Green Deal

Ook zonder corona-virus gaat ons leven radicaal veranderen. De baan die we hebben, hoe wij wonen, reizen en wat we eten: alles wordt anders als het aan Diederik Samsom ligt. Hij komt vertellen hoe de Europese klimaatwet ons leven komende 30 jaar op zijn kop zet. Zijn klimaatwet is net gepresenteerd, maar nu begint echte werk: in 5 jaar tijd 27 lidstaten overtuigen om de klimaatwet goed te keuren. Hoe wil hij dat gaan doen?

Buitenhofinterviews over het coronavirus

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte