En: brandweercommandant Amsterdam-Amstelland Tijs van Lieshout, Commissaris van de Koning Zeeland Han Polman, De nieuwsfoto met fotograaf Ahmet Polat

Zeeland slachtoffer van onbehoorlijk bestuur

Han Polman, commissaris van de Koning Zeeland

Zeeuwen voelen zich bedrogen door het kabinet, want de marinierskazerne verhuist toch niet naar Vlissingen, de stad van Michiel de Ruyter. Commissaris van de Koning van Zeeland Han Polman eist forse compensatie voor de kosten en voor de imagoschade. Zondag is hij te gast in Buitenhof.

racisme, seksisme & discriminatie bij Brandweer Amsterdam-Amstelland

Tijs van Lieshout, brandweercommandant

Het brandweerkorps van Amsterdam-Amstelland kwam de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws als een ‘wittemannenbolwerk’ waar racisme, seksisme en discriminatie tot de normale gang van zaken behoren. Hoe wil de nieuwe brandweercommandant Tijs van Lieshout hier verandering in aanbrengen? In Buitenhof een gesprek over de cultuur binnen de brandweer en over de vraag of we goed zijn voorbereid op de rampen en crisissen van de toekomst.

De Nieuwsfoto

Ahmet Polat, fotograaf

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door fotograaf en filmmaker Ahmet Polat.
Polat ontving in 2006 de Infinity award van International Center of Photography en in 2015 werd hij benoemd tot Fotograaf des Vaderlands

Rem Koolhaas en de toekomst van het platteland

Rem Koolhaas, architect

Op 20 februari opent in het Guggenheim in New York de tentoonstelling van Rem Koolhaas over de toekomst van het platteland: “Countryside, The Future”. In Buitenhof een gesprek over de ontstaansgeschiedenis en de noodzaak tot herwaardering van het platteland.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte