En: Wim Pijbes, Ivo Bökkerink & Pieter Couwenbergh, de nieuwsfoto met Ilvy Njiokiktjien

Coronacrisis in Nederland: wat gaat er goed en wat kan beter?

Hans Brug, directeur RIVM

De directeur van het RIVM Hans Brug is te gast. Langzaam groeit NL toe naar openup. De scholen zijn open, binnenkort volgen de cafés en restaurants. Vraag is nu: gaan we te snel of niet? Wetenschappers manen tot kalmte, politici daarentegen willen de economie snel laten draaien. Maar dan moeten we wel de regeltjes volgen. En dat is lastig en soms geen touw aan vast te knopen. Is het tijd voor meer duidelijkheid?

De Staatsbank, ABN AMRO klem tussen ambtenaren en bankiers

Ivo Bökkerink & Pieter Couwenbergh

Het gaat slecht met ABN AMRO: bijna 400 miljoen euro verlies in het eerste kwartaal. De beurswaarde is voor meer dan de helft verdampt. Ondertussen is de staat der Nederlanden al ruim elf jaar belangrijkste eigenaar van de bank. Het Financieele Dagblad journalisten Ivo Bökkerink en Pieter Couwenbergh schreven “De Staatsbank, ABN AMRO klem tussen ambtenaren en bankiers”: een ronkend boek dat bol staat ruzies, intriges en onderling wantrouwen. Wat kunnen we leren van staatshulp aan ABN AMRO nu overheid ook KLM wil redden?

De Nieuwsfoto

Ilvy Njiokiktjien, fotograaf

In deze rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door fotograaf Ilvy Njiokiktjien. Njokiktjien werd in 2013 benoemd tot de eerste Fotograaf des Vaderlands. In 2014 ontving ze als eerste vrouw de Zilveren Camera.

stedelijke vergroening

Wim Pijbes, directeur Stichting Droom en Daad

Als directeur van het Rijksmuseum maakte hij zich hard voor de  Rijksmuseumtuinen. Nú is Wim Pijbes directeur van stichting Droom en Daad. In die functie is hij warm pleitbezorger van vergroening van steden en ontwikkeling nieuwe stadsparken.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte