En: Jan Terlouw, Coen Teulings & Lex Hoogduin, Ramsey Nasr

Hoe bestuur je een land in crisis?

Jan Terlouw

Kunnen we de Coronamaatregelen versoepelen of juist niet? Over die vraag overlegt het kabinet op dit moment koortsachtig. Dinsdag maken zij hun besluit bekend. Maar hoe bestuur je een land in crisis, met veel onzekerheid en wat betekent corona voor de werking van onze democratie? En, wat betekent deze crisis voor zijn leeftijdgenoten? Aan tafel oud-vicepremier, voormalig minister van economische zaken en D66-erelid Jan Terlouw.

Gitzwart toekomstscenario IMF

Coen Teulings & Lex Hoogduin

We stevenen af op de zwaarste crisis sinds de jaren ‘30. Met dit gitzwart toekomstscenario kwam het IMF deze week. De eerste tekenen zijn al zichtbaar: In de Verenigde Staten zijn er binnen vier weken 22 miljoen werklozen bijgekomen en de Chinese economie laat voor het eerst in dertig jaar een krimp zien. Wat betekent dit voor onze eigen economie? Een gesprek met oud-CPB-directeur Coen Teulings en oud-DNB directeur Lex Hoogduin.

de rol van kunst in coronatijd.

Ramsey Nasr

‘In tijden van Corona biedt kunst houvast’, was de kop van een artikel in NRC over het belang van de kunst, een gepassioneerde oproep. De schrijver van dit  essay heeft op veel facetten in de kunst zijn stempel gedrukt. Hij was Dichter des Vaderlands, is regisseur, romanschrijver, speelt in film- en televisieseries en last but not least, is hij acteur bij Toneelgroep Amsterdam. Een gesprek met duizendpoot Ramsey Nasr.

de relatie tussen mens en dier

Jane Goodall, primatoloog

Ze is de meest vooraanstaande primatoloog ter wereld en heeft zo’n beetje in der eentje het onderzoek naar chimpansees uitgevonden. De Britse Jane Goodall (1934) reist normaal gesproken voor haar Jane Goodall Foundation over de wereld, maar nu zit ze zoals iedereen gekluisterd aan haar huis in Engeland. Deze week mengde ze zich in het debat over Corona: volgens haar een ramp die de mensheid over zichzelf heeft afgeroepen. Een gesprek via Skype.

Buitenhof interviews over de coronacrisis

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte