En: Kees Verhoeven & Bram van Ojik over ASML, column Sheila Sitalsing, CEO Friesland Campina Hein Schumacher, Nieuwsfoto met Hanneke Mantel

investeringsfonds Invest-NL

Wouter Bos

Oud-minister van Financiën Wouter Bos is CEO van het investeringsfonds Invest-NL, dat deze week officieel van start is gegaan. Bedrijven staan al in de rij voor overheidsinvesteringen, maar wat is hij van plan met de 1,7 miljard die hij tot zijn beschikking heeft? 

Column

Sheila Sitalsing

"Geef Cora van Nieuwenhuijzen dus een paar maanden de tijd, en dan gaan we ook haar horen: rotmaatregel, godgeklaagd, maar het moet voor volk en vaderland."

ASML

Kees Verhoeven & Bram van Ojik

De Nederlandse regering wordt steeds meer onder druk gezet: moet ze nu wél of niet een vergunning verlenen aan ASML om hun hoogwaardige EUV-machines aan China te verkopen? Een debat over geopolitiek in Veldhoven, tussen D66 Kamerlid Kees Verhoeven en oud-diplomaat en GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik

Nieuwsfoto

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, uitgekozen door fotografen Ilvy Njiokiktjin, David van Dam, Ahmet Polat en fotografie-curator Hanneke Mantel.

Deze week fotografie curator Hanneke Mantel over: A man walks on a road blanketed with volcanic ash from the erupting Taal Volcano in Tagaytay, Philippines, January 14, 2020. REUTERS/Eloisa Lopez

CEO FrieslandCampina

Hein Schumacher

Een nieuw exportrecord voor de Nederlandse landbouw: in 2019 werd er voor 94,5 miljard euro naar het buitenland uitgevoerd. Nederland blijft daarmee de op een na grootste landbouwexporteur van de wereld. FrieslandCampina, één van de grootste zuivelondernemingen ter wereld, levert hier een belangrijke bijdrage aan. Meer dan tien miljard liter melk leverden de ruim achttienduizend aangesloten boeren aan de coöperatie. Met de stikstof crisis in het achterhoofd is het nog maar de vraag of ze dat in de toekomst kunnen blijven doen. In Buitenhof een gesprek met de CEO van FrieslandCampina Hein Schumacher.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte