En: CEO Feike Sijbesma, Bas Heijne, De Nieuwsfoto met Hanneke Mantel

Het coronavirus en de strijd tegen de farmaceuten

Bruno Bruins, Minister voor Medische Zorg en Sport

Zondag landen 23 Nederlanders uit de Chinese stad Wuhan in België. Ze mogen thuis in quarantaine tot ze zeker weten dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins is te gast over het virus dat de hele wereld bezighoudt, en over zijn strijd tegen te hoge medicijnprijzen.

CEO DSM, duurzaamheid en de rol van bedrijven

Feike Sijbesma

Feike Sijbesma staat bekend als de CEO die zijn betrokkenheid bij het klimaat niet onder stoelen of banken steekt. In mei verlaat hij na 13 jaar DSM. In Buitenhof een vooruitblik op hoe het bedrijfsleven een andere rol moet gaan spelen in een wereld in het teken van duurzaamheid.

De Nieuwsfoto

Hanneke Mantel

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, uitgekozen door fotografen Ilvy Njiokiktjin, David van Dam, Ahmet Polat en fotografie-curator Hanneke Mantel.

Deze week fotografie-curator Hanneke Mantel.

polarisatie, fake news en identiteitspolitiek

Bas Heijne

Brexit, de ‘opstand’ van gele hesjes in Frankrijk tot aan de demonstraties op het Malieveld toe: de sluimerende onvrede werd de afgelopen jaren steeds zichtbaarder. In Buitenhof een gesprek met schrijver Bas Heijne. In zijn deze week verschenen essay ‘Mens/onmens’ onderzoekt hij hoe mensen elkaar kunnen vinden in deze tijden van polarisatie, fake news en identiteitspolitiek. 

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte