En: Joris Luyendijk & Kees van Lede 'Pessimisme is voor Losers', Henk Otten over zijn sleutelpositie CETA-verdrag, De nieuwsfoto met David van Dam

Het ‘Bloomberg-effect’

Eelco Bosch van Rosenthal & Justin Koornneef

Met de fameuze Super Tuesday in aantocht weet Michael Bloomberg de democratische voorverkiezingen in de VS flink op te schudden. Hij geeft meer uit aan tv en social media-advertenties dan enige andere presidentskandidaat in de Amerikaanse politieke geschiedenis. Zijn verkiezingen in de VS steeds meer for sale? In Buitenhof campagnestrateeg van BKB Justin Koornneef en Eelco Bosch van Rosenthal, die voor Nieuwsuur de Amerikaanse verkiezingen volgt.

Eerste Kamer meerderheid CETA?

Henk Otten

Met de hakken over de sloot kwam het handelsakkoord met Canada deze week door de Tweede Kamer. Daarmee is minister Kaag van Buitenlandse Handel er nog niet, want in de Eerste Kamer heeft ze nog geen meerderheid voor CETA. Onder andere de partij van Henk Otten zou het kabinet in de senaat uit de brand kunnen helpen, maar wat wil hij daarvoor terug? Zondag is hij te gast in Buitenhof. 

De Nieuwsfoto

David van Dam

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen fotograaf David van Dam.

Foto: PEOPLE-HARVEY WEINSTEIN/
Fotograaf: Caitlin Ochs

'Pessimisme is voor losers'

Joris Luyendijk & Kees van Lede

‘Pessimisme is voor losers’ is de titel van het boek van journalist Joris Luyendijk en voormalig VNO-voorzitter Kees van Lede. Een briefwisseling met een inkijk hoe om te gaan met de onder druk staande en in een bubbel levende elite, het primaat van de aandeelhouder en de oproep aan de VVD van Mark Rutte.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte