Bernard Wientjes in gesprek met Jesse Klaver, voorzitter RvB VGZ Ab Klink

voorwaarden staatssteun voor bedrijven

Jesse Klaver & Bernard Wientjes

De miljardensteun aan bedrijven leverde in begin van coronacrisis nauwelijks discussie op. Sterker nog: er was lóf voor het kabinet, dat diep in de buidel taste. Maar nu komt de kritiek: want sommige bedrijven met staatsteun willen tegelijkertijd bonussen uitkeren. De vraag is: welke voorwaarden mag de regering stellen aan staatssteun? Moeten bedrijven bijvoorbeeld verplicht vergroenen? Een gesprek met GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver en voorzitter van de vereniging van chemische industrie Bernard Wientjes. 

 

de rol van zorgverzekeraars in de Coronacrisis

Ab Klink voorzitter (a.i) Raad van Bestuur VGZ

Artsen en verpleegkundigen werken dag en nacht om coronopatienten te helpen. Maar deze week werd bekend dat ziekenhuizen te weinig geld in kas hebben om salarissen te betalen. Zorgverzekeraars sprongen in de bres en gaven mega-voorschotten aan de ziekehuizen. Het is dus spaak gelopen: Hoe gaan we zorg in de toekomst organiseren? Een gesprek met oud-minister van Volksgezondheid én nu voorzitter Raad van Bestuur (a.i.) van VGZ, één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland, AB Klink.

partijcrisis 50PLUS

Geert Dales, partijvoorzitter 50PLUS

Duizenden ouderen verkeren vanwege corona in angst over hun gezondheid. Precies op dat moment ligt ouderenpartij 50Plus overhoop met zichzelf. Tientallen prominenten hebben vertrouwen opgezegd in partijvoorzitter Geert Dales. Maar gaat de ruzie nou echt over? Partijvoorzitter Geert Dales over de ruzie in zijn partij en over de toekomst van 50PLUS.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte