En: Michel Rog en Maryse Knook in debat over de middenschool, de nieuwsfoto met Ahmet Polat, de Britse ambassadeur Peter Wilson.

De lage rente

Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank

Geen rente meer voor spaargeld en de dreiging van pensioenkortingen die consequent boven de markt hangt: de nadelen van de aanhoudende lage rente worden steeds zichtbaarder. Een gesprek met Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Want hoe lang blijft die lage rente nog aanhouden? En welke instrumenten hebben de centrale bankiers nog in hun gereedschapskist bij een volgende crisis?

Middenschool?

Michel Rog & Maryse Knook

Een brede onderwijscoalitie stelde deze week een ‘groot onderhoud van het onderwijs’ voor, met als belangrijkste renovatie: het uitstellen van het schooladvies van 12 naar 15 jaar. Zou dat inderdaad het gehoopte effect van meer kansengelijkheid hebben? Of zou het een herleving van de gefaalde middenschool-plannen van de vorige eeuw betekenen? In Buitenhof een debat tussen CDA-Tweede Kamerlid Michel Rog en Maryse Knook, directeur van de Amsterdamse middelbare Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB).

De Nieuwsfoto

Ahmet Polat

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, uitgekozen door fotografen Ilvy Njiokiktjin, David van Dam, Ahmet Polat en fotografie-curator Hanneke Mantel.
Deze week fotograaf en filmmaker Ahmet Polat. Polat ontving in 2006 de Infinity award van International Center of Photography en in 2015 werd hij benoemd tot Fotograaf des Vaderlands

Handelsakkoord na BREXIT

Peter Wilson, de Britse ambassadeur in Nederland

Over een week is hij geen burger meer van de Europese Unie: de Britse ambassadeur in Nederland Peter Wilson. In Buitenhof een analyse wat er de komende maanden, die in het teken staan van een handelsakkoord, op de Britten afkomt.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte