Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter Rabobank; Pete Hoekstra, Amerikaanse ambassadeur; Jaap Goudsmit, hoogleraar Harvard Chan School of Public Health; Brenda Ott, kader -huisarts ouderengeneeskunde.

Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter Rabobank

Door het coronavirus stort de financiële wereld in een afgrond: van historische beursverliezen tot aan ondernemers die van de een op de andere dag geen inkomsten meer hebben. Ondanks de miljarden, die de overheid in de economie pompt, is een recessie nu echt onvermijdelijk. Dat is de conclusie van de rekenmeesters van het CPB deze week. Een gesprek met de bestuursvoorzitter van de Rabobank, Wiebe Draijer. 

Pete Hoekstra, Amerikaanse ambassadeur

De Verenigde Staten zijn nu volgens de Wereldgezondheidsorganisatie het epicentrum van het coronavirus. Er zijn nu meer dan 100.000 mensen besmet waarvan een kwart in New York. Meer dan 2000 mensen zijn overleden. En ondanks dat wil president Trump dat het land over twee weken weer opengaat voor zaken. Met Pasen is het weer back to business. Maar hoe dan? De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra is te gast.

Jaap Goudsmit, viroloog en hoogleraar Epidemiologie

Terwijl het Coronavirus in Nederland steeds meer mensen besmet is er nog altijd veel onduidelijk over wie het virus onder de lede heeft. Tot nu toe worden alleen de mensen getest die in het ziekenhuis worden opgenomen omdat er te weinig testen zijn. Maar de kritiek op dit beleid groeit. Aan tafel viroloog en hoogleraar aan de Harvard Chan School Public Health Jaap Goudsmit.

Brenda Ott, kaderhuisarts ouderengeneeskunde

Steeds meer ouderen laten hun huisarts weten: als ik het corona virus krijg wil ik niet naar een IC in het ziekenhuis. Is daar genoeg voor geregeld? Te gast is Brenda Ott, kaderhuisarts ouderengeneeskunde in Zeist en bestuurder bij de Landelijke Adviesgroep Eerstelijns geneeskunde voor Ouderen. 

Buitenhof interviews over het coronavirus

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte