En: Jan Paternotte & Ties Joosten over KLM, Kati Piri, Ed Kronenburg & Ties Dams over China en de VS, de nieuwsfoto met Ahmet Polat

Reddingsoperatie KLM

Jan Paternotte & Ties Joosten

Met twee tot vier miljard euro wil minister Wopke Hoekstra KLM redden van de ondergang. Dat is nodig, zegt Hoekstra, want 9 op de 10 vluchten is geschrapt, het bedrijf verdient nauwelijks nog geld en veel kosten lopen door. Maar er is discussie: over de voorwaarden en ook over de vraag of we KLM wel moeten redden. Follow the Money journalist Ties Joosten en D66-Kamerlid Jan Paternotte gaan in debat.

Jet Bussemaker, Voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

Hoe nu verder? Het is de vraag die iedereen bezighoudt. Zeven weken thuis onderwijs, thuis werken, gesloten horeca, bezoekverbod voor ouderen en gehandicapten ... dat alles heeft de eerste corona-piek bedwongen. Rutte rept van het nieuwe normaal, maar hoe ziet dat er dan uit? Een gesprek met Jet Bussemaker voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.

De Nieuwsfoto

Ahmet Polat

In deze rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door fotograaf en filmmaker Ahmet Polat.
Polat ontving in 2006 de Infinity award van International Center of Photography en in 2015 werd hij benoemd tot Fotograaf des Vaderlands

Spanningen China VS

Kati Piri, Ed Kronenburg, Ties Dams

Waar is het coronavirus ontstaan? Op een Chinese markt voor levende dieren of toch in een Chinees laboratorium? De strijd om de waarheid woedt in volle hevigheid. Niet gek, want de belangen zijn groot: geopolitieke verschuivingen lijken door het coronavirus in een stroomversnelling geraakt. Hoe ziet de politieke wereldorde er straks, na corona uit? Een analyse van Ed Kronenburg, tot september vorig jaar de Nederlandse ambassadeur in China, PvdA-Europarlementariër Kati Piri en Ties Dams, onderzoeker bij het China centrum van Clingendael.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte