Sigrid Kaag, Geert Corstens, de nieuwsfoto met Hanneke Mantel

Sigrid Kaag

'Tijd voor nieuw leiderschap'. Met die woorden wil de kersverse D66-lijsttrekker Sigrid Kaag Mark Rutte gaan aflossen als premier na de verkiezingen. Vrijdag werd ze gekozen als nieuwe leider van D66, met daverende cijfers. Bij Buitenhof haar eerste televisie-interview als lijsttrekker.

Politiek leider D66
Geboren 1961

Loopbaan
- Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (D66) - Speciaal gezant VN Libanon
- Speciaal coördinator missie chemische wapens in Syrië
- Assistent Secretaris Generaal UNDP
- Regionaal directeur Unicef

Geert Corstens

Geert Corstens was officier van Justitie, hoogleraar Strafrecht en jarenlang President van het hoogste rechtscollege van ons land, de Hoge Raad. We blikken met hem terug op de week waarin minister Grapperhaus onder vuur kwam te liggen. 

Voormalig president Hoge Raad
Geboren 1946

Loopbaan
- Vice-president Hoge Raad
- Raadsheer Hoge Raad
- Hoogleraar strafrecht (RU)
- Officier van justitie Arnhem

De Nieuwsfoto

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door Hanneke Mantel, conservator de FENIX.

Fotograaf: Isaac Lawrence/ AFP
Hong Kong pro-democracy media mogul Jimmy Lai pushes (C) through a media pack to a waiting vehicle as he leaves the West Kowloon court in Hong Kong on September 3, 2020, after he was found not guilty of criminal intimidation where he was accused of threatening a pro-beijing reporter.

Hans de Boer

Zes jaar lang stond Hans de Boer aan het roer van een van de machtigste lobbyorganisaties van het land: VNO-NCW. Namens het bedrijfsleven zat hij bij alle belangrijke overleggen in de polder en belde hij op zaterdagochtend met de premier, zo vertelde hij eerder. Vanwege Corona bleef hij iets langer aan, maar na deze week, met Prinsjesdag, draagt hij dan toch echt het stokje over. 

Voorzitter VNO-NCW
Geboren 1955

Loopbaan
- Voorzitter Taskforce Jeugdwerkloosheid
- Voorzitter MKB Nederland
- Directeur KPMG

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte