En: architect Turkijedeal Gerald Knaus over de migrantencrisis, D66 leider Rob Jetten, De nieuwsfoto met David van Dam

Wat is het medicijn tegen de economische schade door Corona?

Nout Wellink

Naast het menselijke leed zorgt het Coronavirus ook voor steeds grotere economische schade: de eerste bedrijven in de reisbranche gingen deze week al failliet, en alarmerende winstwaarschuwingen stapelen zich op. Staat ons inderdaad een nieuwe economische crisis te wachten? En wat moeten de Centrale Banken doen om de economie op de been te houden? In Buitenhof een gesprek met de oud-president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink.

De nieuwsfoto

David van Dam

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door fotograaf David van Dam.
Fotograaf: Louisa Gouliamaki
Bron: AFP
Migrants and refugees who arrived from Turkey to the Greek island of Lesbos on March 5, try to keep warm as they gather in the yard of a small church where they have spent the rainy night near Skala Sykamnias on March 6, 2020. 

Nieuwe migrantencrisis in Griekenland

Gerald Knaus

Terwijl Rusland en Turkije een staakt-het-vuren hebben afgesproken voor de Syrische provincie Idlib, blijven vluchtelingen naar de Turks-Griekse grens reizen waar ze in niemandsland terecht komen. Europa kijkt met lege handen toe. Wie redt de vluchtelingen? In Buitenhof is Gerald Knaus, de man achter de Turkijedeal, te gast.
Bekijk het interview met Gerald Knaus van 19 oktober 2019

D66 terug naar hun roots

Rob Jetten

D66 herontdekt het onderwijs en reist op scholentour door het land. In Buitenhof is Rob Jetten, partijleider van D66, over zijn zoektocht naar inspiratie en ideeën voor een nieuwe visie op het onderwijs. Weten zij een jaar voor de verkiezingen de onderwijzers weer voor hun partij te winnen?

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte