David Corn, Diane Atkins, Anthony Scaramucci, Ian Buruma & Julius Klein

Buitenhof staat ook deze zondag geheel in het teken van de nu al historische Amerikaanse presidentsverkiezingen. Speciaal voor deze gelegenheid zendt Buitenhof uit vanuit New York waar Twan Huys in gesprek gaat met gasten uit de Amerikaanse politiek en media over de president elect Joe Biden.

David Corn, politiek journalist en schrijver

David Corn is een Amerikaanse politiek journalist en schrijver. Hij was eerder verslaggever in Washington voor The Nation en hij is nu chef van de politieke redactie in Washington van het blad Mother Jones. Corn betoogt dat Trump democratische normen ondermijnt en affiniteit vertoont met een autocratische regeerstijl. 'Trump and Biden are on the ballot, but the nation’s character is on the line.'

Diane Atkins, campagnemanager Republikeinse kandidaat New York

Diane Atkins is een fundamentele aanhanger van Donald Trump. Ze heeft meerdere pro-Trump bijeenkomsten georganiseerd en werkte mee aan tal van Republikeinse campagnes. Atkins was tijdens de huidige presidentsverkiezingen de campagnemanager voor Cathy Bernstein, een Republikein uit New York die zich verkiesbaar stelde voor het Huis van Afgevaardigden.

Anthony Scaramucci, politiek adviseur

Anthony Scaramucci (bijnaam, The Mooch) is een Amerikaanse hedgefonds-manager en politiek adviseur. Scaramucci is bekend geworden als beoogd directeur Communicatie van het Witte Huis. Scaramucci was altijd vol lof over Trump, maar In 2019 veranderde dat. Hij noemde de president gestoord en niet geschikt voor het ambt en ziet het beleid van president Trump nu als een vorm van falend leiderschap.

Ian Buruma en Julius Krein

Ian Buruma is een Nederlandse journalist en schrijver, woonachtig in New York vanwaar. Hij ziet in president Trump en diens beleid een gevaar voor de eeuwenoude politieke instituties van de VS en voor de normen en waarden die ten grondslag liggen aan de Amerikaanse democratie.

Julius Krein is een Amerikaanse conservatieve journalist. Hij is de oprichter van American Affairs, een driemaandelijks tijdschrift oorspronkelijk bedoeld om Trump vanuit een intellectueel perspectief te steunen. Een half jaar na de oprichting van het blad viel Krein echter van zijn geloof en trok hij publiekelijk zijn steun voor Trump terug in een stuk gepubliceerd in The New Yorker getiteld: 'I voted for Trump. And I sorely regret it.'

Vorige week in Buitenhof:

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte