En: nieuwste stikstofmaatregelen: een debat tussen Laura Bromet en Jaco Geurts, Herman Tjeenk Willink, De nieuwsfoto met David van Dam

Nieuwste stikstofmaatregelen kabinet

Jaco Geurts (CDA) en Laura Bromet (GroenLinks)

Deze week kwam het kabinet met de lang verwachte maatregelen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot, maar is het genoeg om de natuur te laten herstellen? Een debat tussen oud-varkensboer en Kamerlid van het CDA Jaco Geurts en Laura Bromet, Kamerlid van GroenLinks.

Nieuwe directeur van Gogh Museum

Emilie Gordenker

Ze heeft haar eerste werkweek nog niet achter de rug, of er hangt al een nieuwe Degas aan de muur van haar museum. In Buitenhof een gesprek met de kersverse directeur van het Van Gogh Museum: Emilie Gordenker, die tot voor kort als directeur waakte over de oude meesters van het Mauritshuis. Hoe ziet zij de toekomst van het Van Gogh, en de rol van musea in onze maatschappij anno 2020? 

De Nieuwsfoto

David van Dam

In deze wekelijkse rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen fotograaf David van Dam.

Foto: Speaker of the House Nancy Pelosi reaches out towards US President Donald J. Trump. Fotograaf: Michael Reynolds/EPA

Gaat de rechter op de stoel van de politicus zitten?

Herman Tjeenk Willink

Ook deze week zette een rechtbank een streep door overheidsbeleid. Na de uitspraak in de Urgenda-zaak en de uitstoot van stikstof kreeg de overheid ditmaal een tik op de vingers vanwege het gebruik van het omstreden computersysteem SyRi. Steeds vaker krijgt de rechter het verwijt politiek te bedrijven. Is dit verwijt terecht? In Buitenhof een gesprek met Minister van Staat Herman Tjeenk Willink.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte