en: Peter Piot, Tom-Jan Meeus, Renske Leijten, Job Cohen

Val Kabinet Rutte III

Renske Leijten, Job Cohen, Tom-Jan Meeus

SP-Kamerlid Renske Leijten, PvdA-coryfee Job Cohen en NRC-columnist Tom-Jan Meeus over de toeslagenfraude en de politieke gevolgen van de val van kabinet Rutte III. 

Europese strijd tegen coronavirus

Charles Michel, voorzitter Europese Raad

President van de Europese Raad Charles Michel over coronabestrijding in Europa en de relatie met de Verenigde Staten. 

Niet alleen in Nederland maar in heel Europa is grote onvrede over de trage start van het inenten tegen het coronavirus. In Groot-Brittannië en Israël blijken de overheden veel sneller in staat te zijn om de prikken uit te delen dan in de EU-landen.

De nieuwsfoto

In deze rubriek bespreekt Buitenhof een spraakmakende nieuwsfoto, deze week uitgekozen door fotograaf en filmmaker Ahmet Polat.

Fotograaf: Sarah Silbiger/Bloomberg/Getty Images
Members of the National Guard rest in a hallway of the Capitol building underneath a bust of former president Abraham Lincoln. Washington DC, US

coronamutaties en vaccins

Peter Piot, viroloog

De Vlaamse viroloog Peter Piot geldt als een van de belangrijkste virologen ter wereld. Hij verdiende zijn sporen als medeontdekker van het Ebola virus en als hoofd van de aidsorganisatie van de VN. Tegenwoordig is hij Directeur van de London School of Hygiene & Tropical Medicine en adviseert hij EU commissie voorzitter Ursula van der Leyen over het Europese COVID-beleid. Hoe kijkt hij vanuit zijn woonplaats Londen, het epicentrum van de coronapandemie in Europa, naar de verspreiding van de zo gevreesde Britse mutatie? En, niet onbelangrijk, naar de Nederlandse Corona-aanpak?

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte