21 januari: Jeroen van der Veer

21 januari: Jeroen van der Veer

En: Viktor Mayer Schönberger, Emilie Gordenker, Sandra Phlippen

Jeroen van der Veer

Defensie waarborgt de veiligheid van militairen volstrekt onvoldoende. Het is helemaal mis met het veiligheidsmanagement binnen de krijgsmacht. Ook na het aftreden van minister van Defensie Hennis is er nog te weinig verbetering te zien. In niet mis te verstane bewoordingen oordeelde afgelopen vrijdag een commissie onder leiding van de oud-topman van Shell, Jeroen van der Veer, in een rapport aan minister van Defensie Ank Bijleveld. Binnenkort volgt een uitvoerig debat in de Tweede Kamer. Een diepgravend gesprek met Jeroen van der Veer over de kansen dat zijn dwingende aanbevelingen nu wel worden opgevolgd.

> bekijk fragment

Big Data en de economie

Hij is wereldwijd één van de prominentste denkers op het gebied van Big Data: Viktor Mayer-Schönberger. In zijn nieuwe boek De data-economie: Waarom data het nieuwe geld is, wat dit betekent voor onze economie en hoe je hierop in kunt spelen schetst de Oxford-hoogleraar hoe de opkomst van Big Data onze economie onherroepelijk zal veranderen. De huidige politieke instabiliteit is zodoende niet los te zien van alle technologische ontwikkelingen.​ Staan we aan de start van misschien wel de grootste economische revolutie ooit? Een gesprek over zowel de mogelijkheden als gevaren van Big Data en de toekomst van onze economie.​

> bekijk fragment

Emilie Gordenker

Emilie Gordenker, directeur van het Haagse Mauritshuis, reageert op premier Rutte en Sybrand Buma over de 'beeldenstorm'.

> bekijk fragment

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met Sandra Phlippen, chef Economie van het AD.

> bekijk fragment