Volgende uitzending: zondag 27 augustus

Volgende uitzending: zondag 27 augustus

Buitenhof is op zondag 27 augustus 2017 om 12.10 uur terug op NPO1.

Minister Bert Koenders

Er waait sinds de verkiezing van Franse president Emmanuel Macron een pro-Europese wind door Europa. De Frans-Duitse as lijkt zich met de dag te bestendigen en ook voorzitter Juncker van de Europese Commissie pleit voor meer monetaire en militaire integratie. Welke positie gaat Nederland innemen? In Buitenhof: minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders.

> bekijk fragment

Asielbeleid

Hoe moeten we omgaan met asielzoekers? Na het ‘nee’ van Jesse Klaver en het klappen van de formatie deze week staat die vraag opnieuw centraal. Worden vluchtelingendeals zoals die met Turkije de standaard, en wat voor gevolgen gaat dat dan hebben?  In Buitenhof een debat met hoogleraar migratierecht Thomas Spijkerboer, wiskundige en antropoloog Jan van de Beek en directeur Vluchtelingenwerk Dorine Manson.

> bekijk fragment

De lange arm van Turkije en Marokko

Er is onrust in de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen in Nederland. Turkse Nederlanders worden tegen elkaar opgezet, en hetzelfde gebeurt met Marokkaanse Nederlanders, die hier protesteren tegen de schending van de mensenrechten in het Rif-gebied.  Intimidaties en bedreigingen zorgen voor spanningen in die gemeenschappen.  Hoe moeten we hiermee omgaan? Journalist Mehmet Cerit heeft al jarenlang te maken met bedreigingen vanuit de Turks-Nederlandse gemeenschap en Turkije.

> bekijk fragment

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met NRC-columnist Tom-Jan Meeus.

> bekijk fragment