I.M. Clairy Polak 1956 - 2023

Met groot verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van Clairy Polak.

Clairy Polak presenteerde zes seizoenen Buitenhof. Op haar eigen scherpe wijze. Met haar inhoudelijke bagage, unieke persoonlijkheid en groot gevoel voor humor was ze niet alleen een journalistiek voorbeeld voor de Buitenhof-redactie, maar ook voor vele anderen. Wij wensen haar nabestaanden veel sterkte toe.

Clairy Polak in Buitenhof

Op 25 februari 2018 viel Clairy Polak in als presentator: 'Schrikt u niet, ik val slechts eenmalig in, omdat de drie vaste presentatoren ziek zijn of elders iets te doen hadden". 

Te gast toen: 
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel over plannen om belastingontwijking aan te pakken. Het functioneren van de gemeenteraad met Geerten Waling, historicus aan de Universiteit Leiden, Marielys Roos, gemeenteraadslid in Bloemendaal - beiden schreven onlangs een boek waarin ze hun zorgen uiten over het functioneren van de gemeenteraad - en Marcelle Hendrickx, wethouder voor D66 in Tilburg. * De abortuspil. De abortuspil is terug op de politieke agenda. Onder druk van CDA en ChristenUnie kwam er geen vervolg op het wetsvoorstel van oud-minister Schippers in het nieuwe regeerakkoord. Daarover een debat tussen Corinne de Jonge van Ellemeet (GroenLinks) en Arthur Alderliesten van de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). Schuim & As. Deze week met NRC-columnist Tom-Jan Meeus.

 

luister de podcast

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

meld je aan voor de nieuwsbrief

Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief via onderstaand formulier.