21 mei: Henk Kamp

21 mei: Henk Kamp

Verder: Jan Terlouw, Ancilla van de Leest, Tom-Jan Meeus

Henk Kamp over formatie en overnames

Minister van Economische Zaken Henk Kamp springt in de bres voor bedrijven in nood. Elk Nederlands bedrijf dat door een overname wordt bedreigd, moet de bescherming van de overheid kunnen inroepen, stelt hij. Zijn vijandige overnames nu voorgoed verleden tijd? En gaat dat het geplaagde AkzoNobel helpen? Uiteraard gaat het gesprek ook over de formatie.

> bekijk fragment

Jan Terlouw

Jan Terlouw heeft als voormalig partijleider van D66 twee keer meegedaan aan formatieonderhandelingen. Hoe kijkt hij naar de vastgelopen formatie?  De oud-politicus, kernfysicus en kinderboekenschrijver is sinds zijn pleidooi in DWDD om vertrouwen in elkaar te hebben en moraal terug te brengen in de politiek uitgegroeid tot het geweten van Nederland. Signaleert hij beweging in de samenleving?

> bekijk fragment

Digitale onveiligheid

Het rapport van de Rekenkamer was deze week vernietigend: de overheid heeft haar digitale beveiliging nog altijd niet orde. En dat terwijl vorige week een massale cyberaanval talloze computersystemen platlegde, inclusief ziekenhuizen in Engeland en parkeergarages in Nederland. Hoe veilig zijn de gegevens van burgers bij de overheid? Daarover een gesprek met technologie- en privacy-expert Ancilla van de Leest.

> bekijk fragment

Schuim & As

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met NRC-columnist Tom-Jan Meeus.

> bekijk fragment