Over Buitenhof

Welkom op de website van Buitenhof, het wekelijkse discussieprogramma van de VPRO, AVROTROS en BNNVARA met interviews, opinies en debatten afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens, Twan Huys en Maaike Schoon.

uitzending: zondag 12:10 uur NPO1 | herhaling: maandag 9:30 uur NPO2

Onafhankelijke, betrouwbare journalistiek en democratie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nu de wereld complexer is dan ooit en desinformatie democratische waarden ondergraaft, is waarheidsvinding van primair belang in de publieke opinievorming. Als geen ander tv-programma neemt Buitenhof hier uitgebreid de tijd voor in vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom aan tafel bij Buitenhof.

Elke zondag schuiven gezaghebbende gasten aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Met toonaangevende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland krijg je professionele duiding van de actualiteit. Aan de hand van een divers palet aan informatie, analyses, opvattingen en visies hoor je gedurende het seizoen verschillende geluiden. Met luisteren en doorvragen wil Buitenhof je kijk verrijken op wat er in de wereld speelt.

Contact

Heeft u een vraag of tip? 
Kom in contact met de redactie

nieuwsbrief

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

colofon

Presentatie (afwisselend): Pieter Jan Hagens, Twan Huys, Maaike Schoon
Redactie: Pieter Jan Hagens, Twan Huys, Maaike Schoon, Barbara Bos, Floor de Graaff, Iris Hendriks, Urs Klaver, Britt Stubbe, Sakti Khedoe, Lisa Boekeloo
Eindredactie: Lieke Kwant
Productie: Jenny Borger
Regie: Odette Toeset, Pieter de Bruijn, Wendy Tames