Gesprek met Julian Reichelt, hoofdredacteur van Bild.de

Buitenhof 30 augustus 2015

Gesprek met Julian Reichelt, hoofdredacteur van Bild.de

Buitenhof 30 augustus 2015

Brandstichtingen rond asielzoekerscentra, rellen met Neonazi’s. Duitsland is wereldnieuws. In Buitenhof een analyse van Julian Reichelt, de hoofdredacteur van de Duitse Boulevardkrant Bild. De grootste krant van Duitsland, voorheen altijd uiterst kritisch over het asielbeleid in eigen land, neemt het op voor vluchtelingen en voert campgane onder het motto 'Wir helfen'.
De krant, dagelijks tien miljoen mensen lezers, bericht gedurende een week over mensen, ondernemingen en verenigingen die met initiatieven komen om vluchtelingen te helpen. "Hoe helpt u? Vertel het ons."heeft een verrassende blik op het asiel- en migratievraagstuk in Duitsland. Reichelt pleit in zijn blog voor een ruimhartig, humaan en waardig beleid. Waarom is het debat in Duitsland zo anders dan in Nederland of in België en hoe verklaart hij het ontbreken van een grote anti-immigratiepartij?

Dit fragment is onderdeel van

Buitenhof

Zondag 30 augustus 2015 in Buitenhof: --- Bild bij Buitenhof --- Brandstichtingen rond asielzoekerscentra, rellen met Neonazi’s. Duitsland is wereldnieuws. In Buitenhof een analyse van Julian Reichelt, de hoofdredacteur van Bild.de. De grootste krant van Duitsland heeft een verrassende blik op het asiel- en migratievraagstuk in Duitsland. Reichelt pleit in zijn blog voor een ruimhartig, humaan en waardig beleid. Waarom is het debat in Duitsland zo anders dan in Nederland of in België en hoe verklaart hij het ontbreken van een grote anti-immigratiepartij? --- Sharon Gesthuizen: de nieuwe Jan Marijnissen? --- Sharon Gesthuizen gooide zich deze zomer in de strijd om het partijvoorzitterschap van de SP. Want: na 27 jaar Jan Marijnissen in die rol is het wat haar betreft tijd voor 'een volwassen discussie over de koers van de partij'. SP-leden riepen eerder al om een nieuwe leider met een 'frisse blik'. Gaat Gesthuizen daarvoor zorgen? --- Rethinking Economics --- Het economie-onderwijs moet drastisch anders, bepleit Rethinking Economics, een wereldwijde beweging van economen. De huidige nadruk op wiskundige modellen, rationeel denkende mensen en een perfect werkende markt sluit niet aan op de werkelijkheid en leidt tot gevaarlijke blinde vlekken. Ook psychologie, cultuur en politiek horen thuis in de economie. Is de mens verdwenen uit deze sociale wetenschap? En wat zijn daarvan de risico’s? In Buitenhof een debat tussen Joris Tieleman en Lorenzo Fränkel, jonge economen en vertegenwoordigers van de Nederlandse beweging SIREN, en economieprofessor Pieter Gautier (VU), die het huidige curriculum verdedigt. Schuim & As met Paul Scheffer

advertentie