Buitenhof 11 april 2010

Joanne Kellerman, Feike Sybesma, Bram Peper

Buitenhof 11 april 2010

Joanne Kellerman, Feike Sybesma, Bram Peper

Buitenhof 11 april 2010:

*De toezichthouder en ons pensioen
Wat is ons pensioen in de toekomst nog waard? De kredietcrisis heeft het vertrouwen in het pensioenstelsel ernstig aangetast. Pensioenfondsen staan onder politieke druk om meer opening van zaken te geven over de houdbaarheid van ons pensioen. Ook neemt de roep om meer deskundigheid toe. Welke rol speelt de toezichthouder daarbij? Joanne Kellerman, directeur bij de Nederlandsche Bank en verantwoordelijk voor het toezicht op het pensioen.

*Een nieuwe industriepolitiek
Waar moet Nederland in de toekomst zijn geld mee verdienen? Feike Sybesma, CEO DSM pleit voor een nieuwe Nederlandse industriepolitiek en waarschuwt voor de directe gevolgen voor Nederland.

*Rotterdam - verdeelde stad
Deze week werd bekend dat Hans Smits de nieuwe informateur is om een nieuw college in Rotterdam tot stand te brengen. Bijna zes weken na de verkiezingen is er nog steeds geen nieuw stadsbestuur. Een groot deel van de PvdA-fractie wil niet met Leefbaar Rotterdam regeren. Wat gaat voor: de eenheid van de PvdA of het belang van de stad Rotterdam? Een gesprek daarover met voormalig burgemeester Bram Peper.

advertentie