Buitenhof

Boudewijn van Eenennaam, Jaap Smit, Pieter Gerrit Kroeger, Frederic Verhoeven, Theodor Kockelkoren

Buitenhof

Boudewijn van Eenennaam, Jaap Smit, Pieter Gerrit Kroeger, Frederic Verhoeven, Theodor Kockelkoren

Buitenhof 15 september 2013:

*De zigzagkoers van Obama
De koers van president Obama krijgt steeds meer kritiek. Eerst kondigde hij een strafexpeditie richting Assad aan zonder toestemming van de VN. Nu zou een resolutie van de VN Veiligheidsraad toch een oplossing kunnen zijn. Hoe doordacht is de buitenlandpolitiek van Obama nog en hoe betrouwbaar zijn de Russen? In Buitenhof Boudewijn van Eenennaam, oud-ambassadeur in Washington en oud directeur-generaal Politieke Zaken op Buitenlandse Zaken.

*De comeback van het CDA
Het CDA speelt een cruciale rol bij het voortbestaan van het kabinet Rutte. De partij kan het kabinet aan een meerderheid in de Eerste Kamer helpen. Tot nog toe hield partijleider Sybrand Buma zijn kruit droog. Met een interview in De Volkskrant presenteert hij voor het eerst aan het kabinet zijn wensenlijstje. Leiden deze nieuwe voorstellen tot een comeback van het CDA als serieuze onderhandelingspartner en komt de partij hiermee ook meer in de gunst van de kiezer? Een analyse van Jaap Smit, voorzitter van het CNV en CDA-watcher Pieter Gerrit Kroeger.

*5 jaar na Lehman: de curator en de toezichthouder
Op vijftien september 2008 viel de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Het veroorzaakte een financiële kettingreactie over de hele wereld en wordt gezien als het beginpunt van de economische crisis. Aan tafel de curator die het faillissement van Lehman Brothers in Nederland afhandelde: Frederic Verhoeven en Theodor Kockelkoren, waarnemend voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Schuim&As met Tracy Metz

advertentie