Buitenhof

Henk Kamp, Rania Abouzeid, Hans Adriaansens, Albert Jan Kruiter

Buitenhof

Henk Kamp, Rania Abouzeid, Hans Adriaansens, Albert Jan Kruiter

Buitenhof 22 september 2013:

*Henk Kamp
VVD minister van economische zaken Henk Kamp was als informateur een van de architecten van Rutte II. Inmiddels is hij in het kabinet de liberale steunpilaar van premier Mark Rutte. De kritiek op de eerste miljoenennota is groot en de publieke steun gering. En dat tegen de achtergrond van de kwakkelende Nederlandse economie. Hoe denkt Henk Kamp het sombere tij te keren?

*Tussen de rebellen
In Buitenhof zondag de Libanese journalist Rania Abouzeid. Als correspondent voor o.a. Al Jazeera, Time, The New Yorker en Foreign Affair heeft zij de ontwikkelingen in Syrië van februari 2011 zien ontvouwen tot een complexe burgeroorlog. Afgelopen maand reisde zij door het noorden met de radicale moslimrebellen van Jabhat al-Nousra. Wat voor strijd kwam zij tegen?

*Of u participeren wilt
Nu ons staatshoofd in de troonrede het einde van de verzorgingsstaat heeft aangekondigd, een analyse van de komende participatiesamenleving. Hoe krijgt de overheid burgers zover dat zij meer individuele verantwoordelijkheid op zich nemen? Met één van de geestelijke vaders van het idee: Hans Adriaansens (oud-lid WRR en oud voorzitter RMO), die in 1990 hét rapport schreef over de participatiesamenleving. En Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden) die dagelijks meemaakt wat het betekent als de overheid zich terugtrekt.

Schuim & As met Paul Scheffer

advertentie