Buitenhof

Jan Nagel, Niko Koffeman, Henk Brouwer, Menno Snel

Buitenhof

Jan Nagel, Niko Koffeman, Henk Brouwer, Menno Snel

Buitenhof 6 oktober 2013:

*Het aanzien van de politiek
Het aanzien van de politiek kreeg deze week opnieuw een klap door de onthullingen over 50PLUS voorman Henk Krol. Hoe komt het toch dat het zo vaak fout gaat met nieuwe partijen die de politiek juist willen opschudden. Jan Nagel senator voor 50PLUS en oprichter van die partij in gesprek met Niko Koffeman van de tot nu toe wel succesvolle Partij voor de Dieren.

*Eerste confrontatie kabinet-Eerste Kamer
Dinsdag verdedigt staatssecretaris Weekers zijn pensioenplan in de Eerste Kamer. Belangrijk want het gaat om een miljardenbezuiniging, waarbij het niet vaststaat of de Senaat instemt. Oppositiepartijen eisen in ruil voor hun steun een daling van de pensioenpremie. Maar over de hoogte van de pensioenpremie beslist niet de politiek, maar de besturen van pensioenfondsen. Hoe realistisch is het dus dat wij een lagere premie kunnen verwachten? In Buitenhof hierover Henk Brouwer, voorzitter van het ABP, het grootste pensioenfonds van ons land met een vermogen van 281 miljard.

*Menno Snel
Menno Snel, bewindvoerder namens 15 landen bij het Internationaal Monetair Fonds. Volgende week presenteert het IMF op de jaarvergadering in Washington de verwachtingen voor de wereldeconomie in 2014. Hoe staat Nederland er voor? En hoe kijkt het IMF na vijf jaar crisis naar de eurozone, nu Europa steeds kritischer op het IMF wordt?

advertentie