Buitenhof

Halbe Zijlstra, Jouke Turpijn, Ido de Haan, Henk Bleker, Flip de Kam

Buitenhof

Halbe Zijlstra, Jouke Turpijn, Ido de Haan, Henk Bleker, Flip de Kam

Buitenhof 1 december 2013:

*Halbe Zijlstra
Halbe Zijlstra, fractieleider van de VVD stelt in een ingezonden stuk in NRC dat het toenemende aantal regels in de financiële sector een bedreiging zijn voor de economische groei. In Buitenhof een analyse waarom de banken en andere instellingen meer vrijheid moeten worden gegeven.

*200 jaar Koninkrijk
Dit is het weekend van 200 jaar koninkrijk der Nederlanden: met een landing in Scheveningen, een bijeenkomst in de Ridderzaal en een groot muziekspektakel. De komende twee jaar zijn er allerlei feestelijke activiteiten met als thema’s 'persoonlijke rechten en vrijheid', 'actief burgerschap' en 'eenheid in verscheidenheid'. Doen we hiermee recht aan de geschiedenis. Een debat tussen historicus Jouke Turpijn en politicoloog/filosoof Ido de Haan.

*Groningers over Groningen
De kans wordt steeds groter dat een zware aardbeving Groningen treft. Minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) beslist in januari op basis van 11 onderzoeken wat er gaat gebeuren in de regio. Doorgaan, stoppen of minderen met gaswinnen? In Buitenhof zondag twee Groningers over wat het gas nog voor Groningen kan betekenen. Met Henk Bleker (oud-staatssecretaris CDA) en Flip de Kam (honorair hoogleraar Overheidsfinanciën Rijksuniversiteit Groningen).

Schuim & As met Tracy Metz

advertentie