Buitenhof

Bram van Ojik, Hans Wiegel, Han Noten, Jaap de Hoop Scheffer, Lien Verpoest

Buitenhof

Bram van Ojik, Hans Wiegel, Han Noten, Jaap de Hoop Scheffer, Lien Verpoest

Buitenhof 23 maart 2014:

*De politiek en de PVV
Geert Wilders heeft met zijn uitspraken over minder Marokkanen een lawine aan verontwaardigde reacties in het land en in de politiek teweeg gebracht. Maar hoe moeten politieke partijen in de Tweede Kamer nu verder met de PVV en haar kiezers. In Buitenhof GroenLinksleider Bram van Ojik.

*Vallen en weer opstaan
De VVD en PvdA zijn de grote verliezers van de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag. Zullen de nieuwe lokale verhoudingen gevolgen hebben voor het kabinet Rutte II? En hoe stevig zitten de PvdA en VVD nog in het zadel, nu zij op zoek moeten gaan naar een ander geluid. Een analyse van VVD-erelid Hans Wiegel en Han Noten van de PvdA.

*De G-7 in Den Haag
De ingelaste G7 maandag in Den Haag gaat over de annexatie door president Poetin van de Krim. Europa en de Verenigde Staten stellen sancties in tegen handlangers van Poetin. Maar moet en kan men nog meer doen? En speelt de NAVO ook nog een rol? Over diplomatie en strategie en de wapens van Poetin voormalig secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer en de Vlaamse deskundige van het Russische buitenlandbeleid Lien Verpoest.

Schuim & As met Paul Scheffer

advertentie