Buitenhof

Pieter Feith, Ybo Buruma, Paul Tang, Dennis de Jong, Alexander Sassen van Elsloo

Buitenhof

Pieter Feith, Ybo Buruma, Paul Tang, Dennis de Jong, Alexander Sassen van Elsloo

Buitenhof 20 april 2014:

*De rol van de OVSE in Oekraïne
Het plotselinge akkoord tussen Rusland, de Verenigde Staten, de Europese Unie en Oekraïne kwam donderdag als een verrassing. De vraag is nu of partijen zich aan de afspraken gaan houden om het conflict te de-escaleren. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de waarnemers van de OVSE. Wat gaan die doen en wat kunnen ze doen in Oekraïne? Een gesprek met Pieter Feith, voormalig topdiplomaat, en als toezichthouder namens de internationale gemeenschap veelvuldig actief in crisisgebieden als Kosovo.

*Ybo Buruma
Sinds Ybo Buruma lid is van de Hoge Raad is het een stuk stiller rond één van de bekendste strafrechtgeleerden van Nederland. Aanstaande zondag zit hij in Buitenhof. Voor een gesprek over de taak van de Hoge Raad als het hoogste rechtsorgaan van Nederland. En over het publieke debat rond de overval op de juwelier in Deurne, een zaak die al weken voor veel ophef zorgt.

*Europadebat met Tang, De Jong en Sassen van Elsloo
Volgende maand op 22 mei gaan we naar de stembus voor een nieuw Europees Parlement. Na vorige week Guy Verhofstadt krijgen zondag drie partijen het woord die met een duidelijke stellingname tegenover Europa staan. Een debat met de uitgesproken PvdA-Europeaan Paul Tang, de kritische SP-lijsttrekker Dennis de Jong en de nummer twee van de partij Artikel50 Alexander Sassen van Elsloo, een uitgesproken opponent van de EU.

Schuim & As met NRC-journalist Hubert Smeets

advertentie