Buitenhof

Frits Bolkestein, Sjoerd Repping, Roger van Boxtel, Arno Rutte, Naïma Azough

Buitenhof

Frits Bolkestein, Sjoerd Repping, Roger van Boxtel, Arno Rutte, Naïma Azough

Buitenhof 4 mei 2014:

*Frits Bolkestein
Nationale politici lopen met een loden bal aan hun voet over Europa. De burger is kritisch en het aantal sceptici neemt toe. Aan de vooravond van de Europese verkiezingen oud-eurocommissaris Frits Bolkestein.

*De effectiviteit van medisch handelen
Is een patiënt met een chronische neus- en bijholteontsteking beter af met een operatie of medicijnen? Het klinkt vreemd, maar uw arts weet niet wat het meest zinvol is. Sterker nog: voor een meerderheid van de behandelingen is het nut niet wetenschappelijk bewezen. Wat kan meer onderzoek naar effectiviteit opleveren in de gezondheidszorg? Een debat met hoogleraar Humane Voortplantingsbiologie (AMC) en vicevoorzitter Zorgevaluatie NVOG Sjoerd Repping, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis Roger van Boxtel en VVD-kamerlid Arno Rutte.

*Herdenken
Zondag is het 4 mei, dag van de dodenherdenking. Naïma Azough, publicist en voormalig lid van de Tweede Kamer, schrijft voor Rotterdam een essay ter herdenking van de bombardementen die op 14 mei 1940 de binnenstad verwoestten. Een gesprek over de betekenis van herdenken.

Schuim & As met Paul Scheffer

advertentie