Buitenhof

Guido van Woerkom, Ronald Plasterk, Peter Terium

Buitenhof

Guido van Woerkom, Ronald Plasterk, Peter Terium

Buitenhof 8 juni 2014:

*De Nationale ombudsman Guido van Woerkom
Hij moet de nieuwe luis in de pels worden van de Haagse politiek en alle Nederlanders beschermen tegen onbehoorlijk optreden van de overheid. Maar afgelopen week was de aankomende Nationale ombudsman Guido van Woerkom vooral zélf onderwerp van discussie. Een discriminerende uitspraak over Marokkanen zette zijn beoogde functie op de helling. In Buitenhof de Nationale ombudsman Guido van Woerkom.

*Ronald Plasterk
De minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk is als coördinerend minister verantwoordelijk voor de grootste hervorming van de verzorgingsstaat: de overheveling van taken van rijk naar de gemeenten op het gebied van de langdurige zorg en jeugdzorg. De plannen kregen veel kritiek van de Rekenkamer en het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het gaat te snel en er is te weinig over nagedacht. Toch zet het kabinet door. Een toelichting van Ronald Plasterk.

*RWE en Peter Terium
Het Duitse RWE is een van de grootste energiebedrijven van Europa. Aan het hoofd staat een Nederlander, Peter Terium. Als topman komt hij regelmatig over de vloer bij Europese regeringsleiders. Hij koopt gas in Rusland en verkoopt dat door aan Oekraïne. In Buitenhof een gesprek over de macht van een energie-multinational in de internationale politiek.

Schuim&As met Petra Stienen

advertentie