Buitenhof

Jort Kelder, Jan Marijnissen, Luc Coene, Nikos Koulousios

Buitenhof

Jort Kelder, Jan Marijnissen, Luc Coene, Nikos Koulousios

Buitenhof 14 december 2014:

*Marijnissen versus Kelder
De kloof tussen elite en volk groeit in Nederland, zo concludeerde deze week het Sociaal Cultureel Planbureau. De elite ligt volgens het rapport onder vuur. Ze raakt op afstand, komt in opspraak en heeft volgens de bevolking alleen oog voor de eigen belangen. Een gesprek tussen Jort Kelder, televisiemaker van het programma Hoe heurt 't eigenlijk en Jan Marijnissen voorzitter van de volkspartij SP.

*België gaat plat.
Luc Coene is al jaren president van de Belgische Centrale Bank. Aan de vooravond van de grootste staking sinds decennia die België geheel plat zal leggen een gesprek over het hervormingsbeleid van de Belgische regering, de koers van de Europese Centrale Bank om de economie weer aan de praat te krijgen en de crisis in Griekenland.

*Griekenland
Paniek op de beurzen van Europa afgelopen week. Griekenland verloor het vertrouwen van de financiële markten. Gaat Griekenland de euro verlaten? Allemaal speculaties omdat het parlement volgende week gaat stemmen over een nieuwe president. Komt er geen meerderheid dan volgen er verkiezingen. Wat is er aan de hand met de Grieken, waarom is de radicaal linkse partij Syriza zo populair? Een analyse van Nikos Koulousios, correspondent in Nederland voor verschillende Griekse media en maker van de wekelijkse radioshow Hellas Pindakaas.

*Schuim&As met NRC-columnist Tom-Jan Meeus

advertentie