Buitenhof

Neelie Kroes, Anne-Marie Mineur, Cora van Nieuwenhuizen, Laila al-Zwaini

Buitenhof

Neelie Kroes, Anne-Marie Mineur, Cora van Nieuwenhuizen, Laila al-Zwaini

Zondag 29 maart 2015 in Buitenhof:

*Neelie Kroes
Oud-Eurocommissaris Neelie Kroes is sinds 1 januari het boegbeeld van Startup Delta. Doel is de komende 1,5 jaar de internationale positie van Nederlandse beginnende technologie bedrijven te versterken. Nederland moet in de top 3 van de beste Europese startup landen komen. Hoe gaat Kroes dat voor elkaar krijgen. En natuurlijk komt ook de VVD ter sprake.

*SP versus VVD over TTIP
TTIP, het grote handelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten. De onderhandelingen zijn in volle gang, maar het verzet komt ook op stoom. Meer handel moet meer economische groei opleveren. Maar gaat dat ten koste van de Europese eisen voor voedselveiligheid en milieu? Uiteindelijk moet het Europees Parlement het verdrag goedkeuren. In Buitenhof een debat tussen twee Europarlementariërs, Anne-Marie Mineur (SP) en Cora van Nieuwenhuizen (VVD).

*Chaos in Jemen
Jemen een land in chaos. Na de luchtaanvallen van Saoedi Arabie op Jemen deze week dreigt een groot regionaal conflict in het Midden Oosten. In Buitenhof Laila al-Zwaini, Arabiste en Jemendeskundige. Over een land in chaos. Over oprukkende Houthi’s, een op de vlucht geslagen president, de macht van Al Qaida en het belang voor het westen.

*Schuim&As met Sheila Sitalsing

advertentie