Buitenhof

Edith Schippers, Arnoud Boot, Kathleen van Brempt, Dennis de Jong

Buitenhof

Edith Schippers, Arnoud Boot, Kathleen van Brempt, Dennis de Jong

Zondag 14 februari 2016 in Buitenhof:

* Minister Edith Schippers: 'Nederland moet samen met Frankrijk en Italië lagere prijzen voor medicijnen bedingen'. Peperdure medicijnen dreigen zorg onbetaalbaar te maken en dat vraagt om een radicale koerswijziging van het geneesmiddelenbeleid, aldus minister Schippers in haar onlangs verschenen geneesmiddelenvisie. Met een stevige Europese vuist wil de minister de macht van de farmaceutische industrie aan banden leggen, maar hoe gaat ze de Europese landen op een lijn krijgen?

* 'Terug van weggeweest: twijfels over banken', kopt het Financieel Dagblad. 'Banken vechten om het vertrouwen te herwinnen', aldus The Financial Times. Na wéér een extreme beursweek, waarbij bankenaandelen kelderden en weer opklommen, rijst de vraag hoeveel vertrouwen beleggers nog hebben in de banken. Stevent de financiële sector af op een crisis? Een analyse van Arnoud Boot, hoogleraar Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam.

* Het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne: op het Binnenhof neemt de temperatuur daarover snel toe. Bij een 'Nee', wat moet het kabinet dan daarmee doen? En wat betekent dat voor het imago van Nederland in Europa? Een gesprek op links met Europarlementariër Kathleen van Brempt van de Vlaamse sociaaldemocratische SP.A en haar SP-collega Dennis de Jong.

* Schuim & As met Arabiste Laila al-Zwaini

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Minister Edith Schippers in Buitenhof

vanaf 00:00:24

Peperdure medicijnen dreigen zorg onbetaalbaar te maken en dat vraagt om een radicale koerswijziging van het geneesmiddelenbeleid, aldus minister Schippers in haar onlangs verschenen geneesmiddelenvisie. Met een stevige Europese vuist wil de minister de macht van de farmaceutische industrie aan banden leggen, maar hoe gaat ze de Europese landen op een lijn krijgen? Deze zondag in Buitenhof een gesprek met minister Edith Schippers.

Schuim & As met Arabiste Laila al-Zwaini

vanaf 00:21:18

Schuim & As met Arabiste Laila al-Zwaini

Kelderende bankenaandelen

vanaf 00:27:19

‘Terug van weggeweest: twijfels over banken’, kopt het FD dit weekend. ‘Banken vechten om het vertrouwen te herwinnen’, aldus The Financial Times. Na wéér een extreme beursweek, waarbij bankenaandelen kelderden en weer opklommen, rijst de vraag hoeveel vertrouwen beleggers nog hebben in de banken. Stevent de financiële sector af op een crisis? Een analyse van Arnoud Boot, hoogleraar Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam.

Links over 6 april

vanaf 00:39:53

Het referendum op 6 april over het associatieverdrag met Oekraïne: op het Binnenhof neemt de temperatuur daarover snel toe. Bij een ‘Nee’, wat moet het kabinet dan daarmee doen? En wat betekent dat voor het imago van Nederland in Europa? Een gesprek op links met Europarlementariër Kathleen van Brempt van de Vlaamse sociaaldemocratische SP.A en haar SP-collega Dennis de Jong.

advertentie