Buitenhof

Kati Piri, Thierry Baudet, Rob Riemen, Hubert Bruls

Buitenhof

Kati Piri, Thierry Baudet, Rob Riemen, Hubert Bruls

Zondag 6 maart 2016 in Buitenhof:

--- Kati Piri over de machtshonger van Erdogan ---
Vrijdagavond zette de Turkse politie in Istanboel traangas in om betogers te verdrijven bij de kantoren van de grootste krant Zaman. Eerder op de dag werd de meest kritisch krant onder staatstoezicht geplaatst. Wat zijn de gevolgen voor de besprekingen met de EU? Aan de vooravond van de EU-Turkije-top van maandag: Kati Piri, Turkije-rapporteur en PvdA-Europarlementariër.

--- Het referendum over Oekraïne ---
Een debat op het scherpst van de snede tussen de denkers Thierry Baudet en Rob Riemen. Ze verschillen fundamenteel van mening over de toekomst van Europa. Inzet: het Oekraïne-referendum van 6 april waarin goedkeuring van het associatieverdrag van het land met de EU op de agenda staat.

--- Burgemeester Hubert Bruls: 'Vaart maken met de vluchtelingenopvang' ---
De gemeente Nijmegen heeft de grootste opvanglocatie voor asielzoekers: 3.000 mensen zitten in Heumensoord. Steeds meer burgemeesters pleiten voor kleinere opvanglocaties. Deze week sprak de Kamer over aparte opvang van homoseksuele asielzoekers wegens pesterijen. Is het gevoerde beleid aan herziening toe? In Buitenhof de burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls.

Schuim & As met Laila al-Zwaini

advertentie