Buitenhof

Pavlo Klimkin, Corien Wortmann, Anna Grebenchtchikova, Theo Kocken, Cees Nooteboom

Buitenhof

Pavlo Klimkin, Corien Wortmann, Anna Grebenchtchikova, Theo Kocken, Cees Nooteboom

Zondag 3 april 2016 in Buitenhof:

* Een exclusief interview met de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne Pavlo Klimkin. Over het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Over de crisissituatie in zijn land en de relatie met het Rusland van Poetin.

* Voor veel Nederlanders is het volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een feit: minder pensioen. Door de historisch lage rente kunnen de fondsen hun beloftes niet meer waarmaken. De roep om een radicaal ander stelsel klinkt steeds luider. Maar hoe doe je dat? Is een waardevast pensioen nog wel van deze tijd? Krijgen jongeren in de toekomst nog wel pensioen? Te gast Corien Wortmann, voorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, Anna Grebenchtchikova, voorzitter van de pensioencommissie van CNV Jong en Theo Kocken, hoogleraar Risk Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

* 'Een duister voorgevoel' is het boek dat Cees Nooteboom schreef over Jheronimus Bosch. De schilder van wie een retrospectief in Den Bosch een doorslaand succes is. Nooteboom gaat in op de eeuwigheidswaarde van werken als 'De tuin der Lusten' en 'De hooiwagen' en hij geeft zijn kijk op deze geniale schilder.

* Schuim & As met Volkskrantcolumniste Sheila Sitalsing

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Pavlo Klimkin, de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne

vanaf 00:00:36

Een exclusief interview met de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne Pavlo Klimkin. Over het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Over de crisissituatie in zijn land en de relatie met het Rusland van Poetin.

Schuim & As met Sheila Sitalsing

vanaf 00:16:15

Schuim & As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Deze week met Volkskrantcolumniste Sheila Sitalsing.

Minder pensioen

vanaf 00:20:36

Voor veel Nederlanders is het volgend jaar hoogstwaarschijnlijk een feit: minder pensioen. Door de historisch lage rente kunnen de fondsen hun beloftes niet meer waarmaken. De roep om een radicaal ander stelsel klinkt steeds luider. Maar hoe doe je dat? Is een waardevast pensioen nog wel van deze tijd? Krijgen jongeren in de toekomst nog wel pensioen? Te gast Corien Wortmann, voorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, Anna Grebenchtchikova, voorzitter van de pensioencommissie van CNV Jong en Theo Kocken, hoogleraar Risk Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Cees Nooteboom over Jheronimus Bosch

vanaf 00:37:09

'Een duister voorgevoel' is het bijzondere boek dat Cees Nooteboom schreef over Jheronimus Bosch. De schilder van wie een retrospectief in Den Bosch een doorslaand succes is. Nooteboom gaat in op de eeuwigheidswaarde van werken als de Tuin der Lusten en de Hooiwagen en hij geeft zijn kijk op deze geniale schilder.

advertentie