Buitenhof

Joseph Stiglitz, Sana Valiulina, Han ten Broeke, Herman Wijffels

Buitenhof

Joseph Stiglitz, Sana Valiulina, Han ten Broeke, Herman Wijffels

Zondag 2 oktober in Buitenhof:

--- Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz ---
Europa is ongelijker, instabieler en ontevredener dan ooit. En dat is voornamelijk de schuld van één en dezelfde dader: de euro. In zijn boek ‘De euro: hoe de gemeenschappelijke munt Europa bedreigt’ fileert Nobelprijswinnaar en Amerikaans econoom Joseph Stiglitz de introductie van de munt en het catastrofale beleid van de Trojka.

--- Nederland ontboden door Rusland ---
Maandag moet de Nederlandse ambassadeur in Moskou Renée Jones-Bos zich melden bij de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov. Dit nadat minister Koenders afgelopen vrijdag de Russische ambassadeur had ontboden over de in Nederlandse ogen onjuiste interpretatie van het onderzoek naar de MH17. Hoe gaat het verder met de moeizame en verslechterende relatie met de Russen? En hoe werkt de Russische psyche in de buitenlandse politiek? Een gesprek tussen Ruslandkenner en schrijfster Sana Valiulina en VVD-buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke.

--- Herman Wijffels ---
Maandag neemt oud-Rabo-topman Herman Wijffels afscheid als hoogleraar Duurzaamheid aan de Universiteit van Utrecht. Na een jarenlang pleidooi voor een duurzame financiële sector doet hij een laatste oproep aan het kabinet.

--- Schuim en As ---
Schuim en As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Deze week met publicist Jeroen Smit.