Buitenhof

Sybrand Buma, Hugo Borst, Carin Gaemers, Ruben Wenselaar, Jeroen Smit

Buitenhof

Sybrand Buma, Hugo Borst, Carin Gaemers, Ruben Wenselaar, Jeroen Smit

Zondag 20 november in Buitenhof:

--- Sybrand Buma ---
'Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek.' Dat is de titel van het boek dat Sybrand Buma deze week publiceerde. Hij wil ten strijde trekken tegen het cynisme. Maar heeft het CDA zelf niet juist bijgedragen aan dat cynisme? Sybrand Buma komt uitleggen waarom er juist nu een nieuwe wind moet gaan waaien waarbij morele principes weer voorop staan.

--- Scherp op ouderenzorg.nl ---
Gewapend met meer dan honderdduizend handtekeningen trokken Hugo Borst en Carin Gaemers deze week naar de Tweede Kamer voor het debat over ouderenzorg. Hun manifest voor betere en fatsoenlijkere zorg, met mínder politieke bemoeienis, kreeg steun, veel steun. Maar worden mooie woorden omgezet in daden? Wat is hun volgende stap? In Buitenhof: Hugo Borst en Carin Gaemers.

--- Zorgpremie 2017 ---
Zorgverzekeraar Menzis verhoogt de premie met 12 euro, zo bleek deze week. Ook andere zorgpremies gaan fors omhoog: we betalen in 2017 gemiddeld 10 euro per maand meer voor de basisverzekering. Dat is veel meer dan minister Schippers op Prinsjesdag voorspelde. Zat zij er naast? Of spekken de zorgverzekeraars de pot? Een analyse van Ruben Wenselaar, bestuursvoorzitter van Menzis, een van de vier grootste zorgverzekeraars.

--- Schuim en As met Jeroen Smit ---
Schuim en As besteedt aandacht aan het buitenlandse nieuws. Deze week met publicist Jeroen Smit.

advertentie