Buitenhof

Job Cohen, John Jorritsma

Buitenhof

Job Cohen, John Jorritsma

De intocht van Sinterklaas in Dokkum leidde tot een verhit debat. Het recht op demonstratie, de kloof tussen Randstad en regio, de voortdurende strijd tussen pro- en anti-Zwarte Piet-demonstranten: we raken er niet over uitgepraat. Maar welke rol spelen onze gezagsdragers zoals burgemeester en politie hierbij? Job Cohen en Marco Zannoni zijn te gast. Verder: De overstap van Ronald Plasterk naar de medische startup MyTomorrows oogstte zowel lof als verbazing. Het controversiële bedrijf wil medicijnen die in de testfase zijn, beschikbaar maken voor patiënten. Duurt het inderdaad te lang voordat nieuwe medicijnen bij de patiënt komen? En wie beslist daar eigenlijk over? Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus noemt de situatie in Brabant verbijsterend. De minister kreeg een stoomcursus drugscriminaliteit. Grootste gevaar: de integratie van boven- en onderwereld. Een analyse van John Jorritsma. In Schuim & As Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De nasleep van Dokkum

vanaf 00:00:33

Wat was de rol van politie en burgemeester bij de snelwegblokkade die pro-Zwarte Piet-demonstranten opwierpen voor anti-Zwarte Piet-demonstranten die op weg waren naar de intocht van Sinterklaas in Dokkum? In Buitenhof: oud-burgemeester Job Cohen, leider van het onderzoeksrapport naar Project X in Haren, en Marco Zannoni, directeur van het COT.

Schuim & As

vanaf 00:18:05

Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As. Deze week met Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum, over recentelijk ontdekte kunstwerken.

Experimentele medicijnen

vanaf 00:23:52

De overstap van Ronald Plasterk naar de medische startup MyTomorrows oogstte zowel lof als verbazing. Het controversiële bedrijf wil medicijnen die in de testfase zijn, beschikbaar maken voor patiënten. Duurt het inderdaad te lang voordat nieuwe medicijnen bij de patiënt komen? En wie beslist daar eigenlijk over: de patiënt of de arts? Aan tafel: Sjaak Vink, ondernemer en medeoprichter van MyTomorrows en nu CEO van The Social Medwork, en hoogleraar en oncoloog Hans Gelderblom (LUMC).

Drugscriminaliteit in Brabant

vanaf 00:37:41

‘Verbijsterend’, noemde minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus de situatie in Brabant. De minister kreeg deze week - in navolging van zijn collega Kajsa Ollongren - een stoomcursus drugscriminaliteit. Grootste gevaar: de integratie van boven- en onderwereld. Aan de vooravond van een bezoek van de vaste Kamercommissie van Justitie en Veiligheid een analyse van John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven.