Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling elke maandag 09:30 NPO2

Afgelopen week is de grootste klimaattop ooit gestart in Dubai: 70.000 deelnemers praten twee weken lang over de gevolgen en mogelijke oplossingen van klimaatverandering. In Buitenhof: de nieuwe Eurocommissaris voor Klimaat Wopke Hoekstra.
 
De verkenningsfase gaat nog een week langer duren, zo liet verkenner Ronald Plasterk afgelopen vrijdag weten. Van onderhandelingen tussen de belangrijkste winnaars van de verkiezingen, de PVV en NSC, is nog geen sprake. Daarover een gesprek met politiek verslaggever van NRC Lamyae Aharouay en hoogleraar Staats- en bestuursrecht Wim Voermans.
 
Maatschappelijke zorgen zijn soms verhulde persoonlijke zorgen. Dat schrijft de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) deze week in een nieuw rapport. Psychiater en filosoof Damiaan Denys over het belang van grip.

En de nieuwsfoto, deze week met fotograaf Cigdem Yuksel.

Presentatie: Maaike Schoon
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.