Buitenhof neemt uitgebreid de tijd voor vakkundig geleide diepte-interviews of discussies over politiek en actuele ontwikkelingen. Iedereen, van links tot rechts, die een rol speelt in het publieke debat is welkom voor professionele duiding van de actualiteit.

Elke zondag schuiven gezaghebbende politici, ceo’s, wetenschappers, experts, originele denkers en opiniemakers uit binnen- en buitenland aan die kritisch worden bevraagd op hun expertise, verantwoordelijkheid en waar nodig op hun geloofwaardigheid. Gedurende het seizoen hoor je bij Buitenhof verschillende geluiden, wat je kijk verrijkt op wat er in de wereld speelt.
Lees meer

Buitenhof, elke zondag 12:10 uur NPO1

herhaling maandag 9:30 uur NPO2

De kersverse leden van de Provinciale Staten hebben deze week de nieuwe Eerste Kamer gekozen. In een tijd dat het vertrouwen in de politiek historisch laag is, rijst de vraag of ons parlementair stelsel nog wel van deze tijd is. In Buitenhof minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Hanke Bruins Slot over het dichten van de kloof tussen burger en politiek.
 
Na acht jaar neemt de burgemeester van Den Haag Jan van Zanen afscheid als voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. In zijn laatste maanden werkte hij mee aan Nederland2040.  Welke grote uitdagingen staan ons de komende jaren te wachten? En hoe is de relatie tussen gemeenten en het Rijk? 
 
Woedende activisten verstoren aandeelhoudersvergaderingen van onder meer Shell en de Rabobank, politici zijn boos over megawinsten van onder andere Ahold Delhaize en Unilever. Journalist Jeroen Smit over de relatie tussen het bedrijfsleven en maatschappij die steeds wankeler lijkt te worden.  
 
En de mensonterende omstandigheden in het Australische detentiecentrum Manus kwamen aan het licht door Behrouz Boochani, Iraanse dichter en schrijver die zijn thuisland moest ontvluchten, bijna verdronk in het bootje voor de Australische kust en daarna zes jaar lang stateloos gevangen zat op het eiland. 

Presentatie: Maaike Schoon
Eindredactie: Lieke Kwant

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.