Buitenhof bespreekt politiek en actualiteit in diepte-interviews, debatten of discussies. Met gezaghebbende gasten uit binnen- en buitenland, van politici en CEO’s tot originele denkers en opiniemakers afwisselend gepresenteerd door Pieter Jan Hagens en Twan Huys.

Buitenhof is een samenwerking van AVROTROS, BNNVARA en VPRO

Buitenhof elke zondag om 12.10 uur op NPO1

herhaling: maandag 09.30 uur NPO 2

Hoe moeten we omgaan met de dreiging van toekomstige virussen en pandemieën? In Buitenhof viroloog Marion Koopmans
Rob Bauer, de Commandant der Strijdkrachten, neemt afscheid en wordt voorzitter van het NAVO-Militair Comité. Hoe kijkt hij terug op zijn jaren als hoogste Nederlandse militair? 
De Haagse politiek moet op de schop. Eva González Pérez, de advocaat die de toeslagenaffaire aan het rollen bracht, over wat er in de praktijk terechtkomt van de nieuwe beloofde openheid in de politiek. 
De Duitse fractievoorzitter van de machtige Europese Volkspartij Manfred Weber over het vaccinbeleid van de Europese Unie en wat Sofagate voor de relatie tussen de EU en Turkije betekent. 
Presentatie: Twan Huys

Eva González Pérez

de formatie

Herman Tjeenk Willink wordt voorgedragen als nieuwe informateur.
In Buitenhof sprak hij eerder over wat er belangrijk is voor een goede formatie. Welke fouten uit het verleden moeten niet weer gemaakt worden? En hoe kan de democratie in Nederland verbeterd worden?

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Wie zijn de gasten in Buitenhof? Krijg als eerste te horen wie er zondag aanschuift voor een mooi gesprek, stevige discussie of goed debat. En krijg na de uitzending een nieuwsbrief met Het beste van Buitenhof. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.