colombia

Al jaren woedt er een burgeroorlog tussen de rebellenbeweging FARC en de regering in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Een ver-van-je-bed-conflict, dat dichterbij komt doordat de Achterhoekse Tanja Nijmeijer aan de kant van de rebellenbeweging meevecht.

bureau buitenland: aan nederlandse kolen kleeft colombiaans bloed

Meer dan de helft van de kolen die Nederland gebruikt voor het opwekken van stroom komt uit Colombia. Een van de belangrijkste leveranciers van die kolen is Drummond. Dit Amerikaanse mijnbouwbedrijf staat bekend als een notoire schender van de mensenrechten. Edwin Koopman reist naar het noorden van Colombia en gaat op zoek naar de bloedige bron van onze elektriciteit. De kwestie is al meerdere keren in Den Haag besproken, maar een oplossing is er nog steeds niet. In deze uitzending ook een reactie van Sjoerd Sjoerdsma, Tweede Kamerlid van D66.

amor met een snor: een scheve colombiaanse schaats

Colombianen houden er moderne ideeën over vreemdgaan op na. De beroemde Colombiaanse schrijver Gabriel García Marquez is daar één van. Stef maakt een reis langs zijn bekendste anekdotes en onderzoekt de geneugten van de vrije liefde. Over de liefde in Latijns Amerika maakte Stef Biemans vijf delen, onder de titel Amor met een snor

bureau buitenland: gesprek met tanja nijmeijer

We horen al jaren veel over Tanja, maar ze treedt zelf weinig in de openbaarheid. Bureau Buitenland lukt het om haar telefonisch te spreken. Vanaf Cuba, waar de regering van Colombia en Tanja, namens FARC, vredesbesprekingen houden. In dit gesprek hoor je van Tanja zelf waar ze haar leven voor wil geven.

meer over Colombia bij de vpro

  • aanbevolen

    De VPRO maakt al jaren voor televisie en radio reportages en documentaires in het buitenland. Vooral over politiek, maar ook over milieu, literatuur en seks. Uit al dat prachtige werk hebben we een selectie voor je gemaakt. Omdat je de wereld van vandaag beter kan begrijpen door deze verhalen. Veel plezier!

     VPRO 's Metropolis TV heeft ook twee correspondenten uit Colombia: Alejandro en Leo

    reageren op deze pagina?

    Tip de VPRO Buitenland redactie via de comments in Disqus, onderaan de pagina of mail naar vprobuitenland@vpro.nl