Redmond O’Hanlon trad de afgelopen weken in acht afleveringen in de voetsporen van zijn negentiende eeuwse helden: avonturiers die de wereld afreisden en de meest wilde ontdekkingen deden. Kijk en blik terug.

Sunny Bergman en Redmond O'Hanlon

Voorafgaand aan het achtste en laatste deel van O'Hanlon's Helden (2) sprak Sunny Bergman in Artis met de avonturier. Een hoekig gesprek over seksisme, dildo's en jezelf als hoofdrolspeler in je eigen film. Aan het eind krijgt Sunny wel antwoord op de prangende vraag: komt er volgend jaar een deel 3? Bekijk hieronder een verkorte versie van het gesprek.

kijk alle afleveringen

Nieuwe reeks O'Hanlons helden

Redmond O’Hanlon treedt wederom in de voetsporen van zijn helden: de ontdekkingsreizigers die in de negentiende eeuw op zoek gingen naar de witte vlekken op de kaart, verborgen gebieden waar nog nooit een westerling was geweest.

Dit keer naar nog onmogelijker bestemmingen: cyclonen trotserend op de Beringzee, op zoek naar een afgehakt hoofd in de binnenlanden van Papoea-Nieuw-Guinea, of begeleid door tot op de tanden bewapende politiemannen in ‘Taliban-infested’- Pakistan, op zoek naar een geheim rapport over de erotische uitspattingen van Engelse soldaten in de Victoriaanse tijd. Even hilarisch als altijd, vol hartstocht en zo mogelijk nog onhandiger dan in de eerste serie, struikelt O’Hanlon vol zelfspot met zijn rolkoffertje vol boeken zijn negentiende-eeuwse helden achterna.

De serie is nu te koop op dvd.

duik in de geschiedenis