Louis Theroux: Louis and the Brothel

Louis in het bordeel

Louis Theroux hing zes weken rond in een van de grootste bordelen in de Verenigde Staten, The Wild Horse Ranche in Nevada, en praatte met de ondernemers, de klanten en de meisjes. En het bleef niet bij praten.

------------------------------------------------
Louis Theroux: Louis & the brothel
donderdag 3 juli om 23.10 op Nederland 3

------------------------------------------------

Ex-prostituee Susan Austin en haar vriend Lance Gilmore staan op het punt om het grootste legale bordeel van Amerika te openen: The Wild Horse Ranch in Reno, Nevada.

Het bedrijf wordt zo groot en uitgestrekt dat het te vergelijken is met een Club Med resort. Behalve dan, dat de mannen die op The wild Horse Ranch komen feestvieren, gegarandeerd seks hebben.

Louis Theroux verblijft voorafgaand aan de opening zes weken op de Ranch en praat met de ondernemers, de klanten en de meisjes. Emily is de jongste werkneemster: ze is 19. Bordeeleigenares Susan zegt dat ze Emily weer terug naar school probeert te helpen. Theroux gelooft er weinig van. 'Hand op je hart, zie jij Emily echt weer naar school gaan, naar de universiteit?' vraagt hij.

Louis praat ook met Belle, de favoriet van alle klanten met pedofiele neigingen. Ze is 21 maar ziet er uit als 12. En hij praat met Hayley die te veel drinkt en met haar beroep wil stoppen. Hayley probeert Theroux te verleiden in ruil voor interviews. Theroux laat zich masseren terwijl hij haar interviewt.

De mooiste verhalen komen van de klanten zoals 'Horny Hank,' een man geen seks wil, maar alleen wil zoenen. En liever doet alsof hij een afspraakje heeft, in plaats van klant is. G-F-E, noemen de meisjes dit; 'a girlfriend experience'.

Misschien vallen bepaalde details je op tijdens het kijken: ouderwetse bolle beeldbuizen, primitieve mobieltjes, kleding die je tegenwoordig alleen nog in vintage winkels vindt. Dat kan kloppen. De documentaire is al weer ruim elf jaar oud. Maar wat geeft dat, als het over het oudste beroep ter wereld gaat? De grote vragen blijven hetzelfde.