Wat was jouw blikverruimende reiservaring? VPRO Buitenland ontving op deze oproep talloze mooie foto's en verhalen. Frankrijk-correspondent Frank Renout vertelt over zijn ontmoeting met straatmuzikant Boudji in Parijs.

Ik liep een avond op straat in prachtig Parijs, overal liepen op avenues en zaten mensen op terrassen, overal was geroezemoes, en ineens werd alles stil want ik hoorde nog maar één ding: de prachtige stem en muziek van een straatmuzikant. Het was alsof de stad langzaam vervaagde en ik alleen nog de zang en de gitaar hoorde van deze man – zo mooi.

De man blijkt een Frans-Algerijn te zijn, hij zingt in het Arabisch en Berber, en zit bijna elke dag en avond op dezelfde plek te spelen, met zijn gitaarhoes voor zich op straat, waar mensen een muntje ingooien. Hij is niet dakloos, hij is niet zielig, hij is aardig, goedlachs, heeft gewoon een mobiel nummer en email – en is kort geleden uitgekozen om mee te doen met zo’n immens populaire talentenjacht (XX Got Talent) op de Franse televisie!

Wegens succes verlengd!

Wat was jouw blikverruimende reiservaring? Stuur je inzending uiterlijk 31 augustus naar buitenland@vpro.nl. Geselecteerde verhalen maken kans op een buitenlandprijzenpakket en publicatie in de VPRO Gids.